Interjúk

Szem, kéz, csönd I.

Nagyvizit Lengyel Péternél


A foglalkozásom mit jelentene? Repülni, anyaszült meztelen, mi mást? - Szeptember 4-én volt 70 éves Lengyel Péter író. Ez alkalomból közölte a Litera régóta készülő nagyvizit-interjúját három részben. Az első részt olvashatják. Nagy Gabriella beszélgetett az íróval.


Szem, kéz, csönd II.

Nagyvizit Lengyel Péternél

A regény ment a maga feje után, és úgy tíz évvel odább kötött ki a századfordulós rétege. Olyankor egy szál szerző, magában, puszta kézzel, tehetetlen. Megy vele, szurkol neki. - Lengyel Péter szeptemberben volt 70 éves. A Litera ez alkalomból közölte a szerzővel készült, rég várt interjút. A második részt olvashatják. Az íróval Nagy Gabriella beszélgetett.


Szem, kéz, csönd III.

Nagyvizit Lengyel Péternél

...világra néző értelmiségiek, igen, tudták, hogy előttük az élet. Gyerekek, új tudások, válaszokat találni. Kérdéseket találni. Főleg. És mindig – ha nem aránytalan ilyet mondani –: a könyv. - Lengyel Péter 2009. szeptember 4-én volt 70 éves. Ez alkalomból közölte a Litera a vele készült nagyinterjút, amely immár teljes terjedelmében olvasható. Nagy Gabriella beszélgetett az íróval.